tisdag 21 februari 2012

Halloncheesecake med vit choklad

ca 10 port    Ugnstemperatur 175*

Botten:
  • 250 g Digestivekex
  • 150 g smör
Fyllning:
  • 400 g färskost
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 dl hallon eller jordgubbar
  • 100 g vit choklad
  • 3 dl créme fraiche
Garnering:
  • 3 dl hallon eller jordgubbar

GÖR SÅ HÄR:

Mixa kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexen.Smörj eller klä en springform (ca 25 cm) med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen i formen, på botten och en liten bit upp mot kanten.Grädda i ugn ca 5-7 minuter.

Vispa ihop färskost, 1½ dl socker, ägg, och rivet skal av citronen med elvisp tills det blir slätt. Vänd ner bären. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, ca 30 minuter.

Smält under tiden chokladen. Vispa ihop choklad, creme fraiche och resten av sockret.

Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämt lager. Sätt in kakan i ugnen igen, ca 6 minuter. Låt kakan svalna och ställ den i kylen några timmar eller över natten. Garnera med bär.


*********************************************

2 kommentarer:

  1. Men nu blev jag sugen!! vilken tid är den klar ;)

    SvaraRadera
  2. mums, det lät gott och den ska jag prova till ett kalas :)så jag lånar receptet.
    MVH Camilla

    SvaraRadera